Club-escape.be Blogs Disco Carré – De dansscène van Willebroek

Disco Carré – De dansscène van Willebroek

Disco Carré – De dansscène van Willebroek

Disco Carré is een van de populairste discotheken in België. Het is gelegen in Willebroek, een kleine stad in de buurt van Brussel en Antwerpen. De discotheek werd in 2011 geopend door twee broers die een onvergetelijke ervaring wilden creëren voor hun klanten. Daar zijn ze in geslaagd! Disco Carré is verkozen tot een van de beste discotheken van Europa en trekt bezoekers van over de hele wereld aan met zijn unieke sfeer en indrukwekkende lichtshow!

Disco Carré ontstond in 1997 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste muziekscènes van België

Enkele andere disco carré feiten

– De club kan tot 1500 mensen herbergen.

– disco Carre is gebouwd op een oud fabrieksterrein en de originele structuren van de gebouwen zijn allemaal nog intact, waardoor de akoestiek in het gebouw geweldig is.

– disco Carré heeft vijf verschillende dansvloeren met verschillende muziekstijlen die elk hun eigen unieke ontwerp hebben. Een van de zalen is bijvoorbeeld ontworpen door een bekende Belgische DJ die ook les geeft in disco Carré, zijn naam is Ben Liebrand. Hij koos paarse tinten als zijn favoriete kleur die je in de hele zaal in verschillende tinten zult zien. Een andere kamer is voorzien van zeshoekige tegels gerangschikt om diamanten te vormen die patronen vormen over de muren en vloeren die een “diamond disco” effect.

– in disco Carré kun je ook kiezen uit een hele reeks drankjes, cocktails en andere alcoholische dranken, maar ook uit niet-alcoholische opties zoals koffie, frisdrank en een heleboel vruchtensappen.

De naam “Disco Carré” komt van het Franse woord voor plein, wat de locatie in Willebroek beschrijft

De discotheek werd opgericht in 1982 en is sindsdien een belangrijk deel van de dansscene in Willebroek.

Het is één van de grootste discotheken van België met een bezettingsgraad tot 1800 personen, te vinden op de website van Disco Carré: disco-carre.be . Van house muziek tot techno of zelfs jaren ’80 klassiekers, het is geschikt voor iedereen die hard wil feesten tijdens zijn weekendje uit clubben! Met gratis toegang elke donderdag tot zaterdag van 22u30 tot 02u00 mag je deze plek niet missen tijdens je nachtleven reis door Willebroek België!?

Het bevindt zich op het einde van een straat die loodrecht op het kanaal staat, waardoor het gemakkelijk te vinden is

Het is gelegen aan het einde van een straat loodrecht op het kanaal, dus het is gemakkelijk te vinden. Het heeft twee verdiepingen en er zijn vier bars beschikbaar voor drankjes, wat alles erg overzichtelijk maakt. De muziek die door de DJ’s wordt gedraaid is een mix van jaren 70 discoklassiekers en jaren 90-00 club bangers. Je kunt wat biertjes of shotjes kopen als je meer wilt dan alleen water van een van de vele barmannen die om je heen bedienen op beide verdiepingen van deze enorme ruimte die gedecoreerd is met rode verlichting die een geweldige ambiance geeft! Er zijn veel tafels waar mensen gaan zitten en een praatje maken of flirten tijdens langzame nummers terwijl ze op hun stoelen dansen als het sneller gaat.

Het wordt een oase genoemd omdat het opvalt tussen de andere gebouwen in Willebroek door zijn levendige kleuren en felle lichten

Het is gelegen aan de Wijkerstraat. disco Carré opende voor het eerst zijn deuren in 1982, maar werd na een paar jaar gesloten wegens financiële problemen. disco Carre is sinds juli 2010 weer geopend en trekt sindsdien elke avond vele bezoekers.

Het trekt duizenden mensen die op zoek zijn naar geweldige entertainment tegen redelijke prijzen met goede muziek, heerlijke drankjes en veel leuke activiteiten waarbij je nieuwe interessante mensen kunt ontmoeten. disco carré is dagelijks geopend van 23.00 tot 07.00 uur, behalve op vrijdag, wanneer ze hun deuren sluiten rond 09.00 uur, want dat is wanneer alle feestgangers wakker worden! In tegenstelling tot de meeste andere clubs gaat de belangrijkste dansvloer van disco carré pas om middernacht open.

Er zijn twee grote clubs – De Centrale en Disco Carré – maar er zijn ook veel kleinere bars verspreid over dit gebied

Op de meeste plaatsen kun je disco en house muziek vinden. Zelfs als er geen echte discoclub is, hebben veel bars een dansvloer waar je met je vrienden kunt gaan feesten.

In de zomer staan de straten van donderdag tot zondagavond vol met dansende mensen! In andere seizoenen is het rustiger, maar nog steeds leuk. Het is zeker een van de beste plaatsen om uit te gaan als je wilt genieten van goede elektronische of discomuziek! En nog beter: het hele jaar door organiseren ze feesten in De Centrale dus dat betekent dat je altijd een gelegenheid hebt om deze stad te bezoeken…hoewel ik me eerlijk gezegd niet kan voorstellen dat ergens anders het zo cool is als in Willebroek tijdens het discoseizoen 🙂 Vooral hier…voelt het als Ibiza..maar dan zonder er geweest te zijn!